Geïnteresseerd in Centraal Wonen?

Als je belangstelling hebt om eens met ons kennis te maken dan kan dat.  Meestal op de eerste zaterdag van de maand om 11.00 uur vindt er een koffieochtend plaats, waar je de bewoners kunt ontmoeten.  Je krijgt informatie over onze woonvorm en een ”kijkje” in ons pand.

Als je langs wilt komen stuur dan een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Je ontvangt dan een bericht wanneer de eerstvolgende koffieochtend plaats vindt. In de maanden juli en augustus zijn er geen koffieochtenden gepland.

Motivatie

Als je denkt dat het wonen in het Drielandenhuis iets voor jou is, schrijf dan een motivatiebrief. Vertel hierin iets over jezelf als persoon en waarom je voor deze woonvorm kiest. Ook willen we graag weten hoe je tot nu toe gewoond hebt.

Naar aanleiding van deze brief vindt er een kennismakingsgesprek plaats. Als het wederzijds bevalt kom je op de wachtlijst en is het wachten tot er een huis van je keuze vrijkomt. Dat kan kort of lang duren. Zolang je op de wachtlijst staat kan je deelnemen aan sommige activiteiten in het pand.

Woningwet

Gezien de huidige woningwetregels, vallen de huurprijzen van de meeste woningen lager dan de vrijesectormarkt. Hierdoor kan het betekenen dat wanneer je inkomsten boven de  €34.229,- per jaar zijn (m.i.v. 1 januari 2013) de woningbouwvereniging kan besluiten om jou de woning niet toe te wijzen.

Voor meer informatie zie de website van Pré-Wonen.

Voor het huren van een woning in Haarlem moet je aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals binding met de regio, inkomen e.d. Deze spelregels staan op de site van de Gemeente Haarlem.